Stresszkezelés tréning 

B/2020/002791

Segítség az életminőség javításában és az egyensúlyteremtésben 

A stressz az életünk természetes része, az élet sava-borsa.
 (Selye János)

A stressz rossz és mindenáron el kell kerülni? Valóban így van ez?


Tény, hogy az életünk elengedhetetlen része, hiszen stresszt okoz minden olyan élmény vagy helyzet, amelytől fenyegetve, vagy bizonytalanul érezzük magunkat. Stressz nélkül nem érnénk el kiemelkedő eredményeket és a legfontosabb céljaink teljesülése is hasonló erőfeszítéseket igényel.
Mindannyian másként birkózunk meg a stresszel, de léteznek olyan hatásos technikák, melyek megismerésével, elsajátításával képesek leszünk a nekünk leginkább megfelelő stratégia kiválasztására. Mára már bebizonyították, hogy a stressz egészségkárosító hatása nemcsak annak mértékétől függ, hanem attól is, milyen megküzdési stratégiát tudunk kialakítani, van-e a birtokunkban megfelelő énvédő technika.


A stressz folyamata tisztán biológiai eredetű, kezdve a magasabb pulzussal, az emelkedett légzésszámmal vagy éppen a fokozott izommunkával. Ennek értelmében a stresszkezelést is ebből az irányból közelítjük meg. Jó hír, hogy a stresszkezelés képessége fejleszthető, megtanulhatunk úgy élni, hogy a stressz ne akadályozzon bennünket. Hiszem, hogy ennek elsajátításával könnyebbé válnak a nehezebb hétköznapok is.


A tréning főbb témái:

- a stressz egyéni megközelítésének kérdésköre

- miből fakad a stressz és hogyan hat ránk

- milyen testérzetekkel találkozunk amikor stresszben vagyunk

- probléma- és érzelem központú megküzdési stratégiák

- "energia-teljesítmény terv" készítése konkrét megvalósítási ötletekkel

- ismerkedés a relaxáció gyakorlatával, lazítótechnikák, ötletek a frissítő irodai jóga és a légzéstechnika elsajátításához

- a program zárásaként, egyéni cselekvési terv kialakítása a munkahelyi stressz csökkentéséhez


Neked ajánljuk a tréninget, ha:

  • szeretnél tudatosan felkészülni a munkahelyi kihívásokra
  • úgy érzed nincs kellően hatékony gyakorlati eszközöd stresszhelyzetek kezelésére
  • szeretnéd csökkenteni feszültségszintedet
  • fontos számodra a testi-lelki egyensúly


A tréning oktatója: Szabó-Szőke Renáta, Vezető tréner

"10 éve találkoztam először a stresszkezeléssel, mint prevenciós módszerrel. Éveket töltöttem el -európai uniós pályázatokból megvalósult képzéseknek köszönhetően - egészségügyi intézményekben, ahol testközelből láttam a stressz fizikai- és lelki hatásait, következményeit. Számtalan olyan technikát és módszert sajátítottam el ez idő alatt, melyeknek valós, kézzel fogható eredményeit magam is végig követhettem.

Tudásomat tovább mélyítve, 2020-ban elvégeztem a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél, az autogén tréning akkreditált, módszerspecifikus képzését is. Így már relaxációs gyakorlatvezetőként, a tréningen olyan technikákat is tanítok a hozzám érkezőknek, melyek extrém terhelés esetén is, bizonyítottan hatékony módon csökkentik a stresszt és az ebből eredő szorongást. Ez a mai világunkban mindenki számára kulcsfontosságú, mind a magánélet, mind a munka világában."


A tréning részletei:

Ár: 40 000 Ft + ÁFA

Időpont: 

További tervezett időpont: 

Jelentkezési határidő: 

Létszám: Szeretnénk a kialakult járványügyi helyzet alatt minden résztvevő egészségét megóvni, valamint az egyéni készségekre és elakadásokra koncentrálni, ezért maximum 10 fő vehet részt a tréningen.

A tréninget minimum 5 fő jelentkezése esetén tudjuk megtartani.

Képzés időtartama: 10.00 órától 17.00 óráig

Helyszín: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 17. 


Jelentkezés a stresszkezelés tréningre

A stresszkezelés tréningre történő jelentkezéshez, töltsd ki az alábbi űrlapot!